Door te communiceren in een vreemde taal neemt u grote risico’s

Door: admin | Geplaatst op: 28 sep. 2017

Talenkennis

Binnen een tweetalig concern werd een voertaal gesproken die voor beide partijen niet de moedertaal was. Zo werd voorkomen dat de verschillende nationaliteiten voordeel konden putten uit het gebruik van hun moedertaal.

Nederlanders zijn internationaal georiënteerd, spreken hun talen en achten zich bijzonder goed in staat om in een vreemde taal te communiceren. Ook de directieleden waren trots op hun beheersing van hun buitenlandse taal.

Complexe besprekingen en ingewikkelde onderhandelingen werden door hen in de taal van de ander gevoerd. Zelfs ingrijpende beslissingen werden in de vreemde taal geaccordeerd. Het werd geen succes. Er ontstonden grote misverstanden en wrijvingen. Achteraf moesten, ten koste van veel tijd en geld, beslissingen opnieuw worden vastgelegd.

Tolken

Misverstanden en wrijving had voorkomen kunnen worden door de inzet van professionele tolken. Communicatie in de moedertaal, maar mét de inzet van een tolk, is een oplossing om helder te communiceren en duidelijke afspraken te maken. Bedrijven en organisaties kunnen eenvoudig en snel een tolk inzetten Via Tolken Select.

Wij lossen taalbarrières op!

Zoals u leest, wij lossen graag taalbarrières op. Voor u, uw klanten en samen met onze beëdigde tolken en vertalers. Neem contact met ons op voor een tolk- of vertaaldienst.

Met een telefoontje of email vraagt u een tolk aan. Wij zoeken voor u naar de meest geschikte tolk voor uw gesprek. U kunt gebruik maken van onze tolkentelefoon of u kunt de tolk naar uw bespreking laten komen.