Tolkdiensten

Tolkdiensten

Het Tolken Select tolkbureau heeft verschillende tolkdiensten voor verschillende gesprekssituaties. Wij beschikken over een ruime tolkenpool die bestaat uit ervaren en gespecialiseerde professionals. Zij maken uw dialoog in twee talen mogelijk door gesproken tekst snel en betrouwbaar te vertalen. Ook in veel schaarse talen kunnen wij uw tolkdiensten verzorgen.

Tolk nodig? De ervaren tolken van Tolken Select geven u de zekerheid dat de boodschap goed overkomt. We kunnen onze diensten uiteraard toespitsen op uw wensen waarmee we u het beste bieden wat er in deze branche verkrijgbaar is. Een geruststellende gedachte.

Offerte aanvragen

Groot bestand met professionele tolken: altijd de juiste match

Wij bieden u de vijf belangrijkste tolkdiensten: tolkdienst op locatie, tolkdienst per telefoon (tolkentelefoon), conference call, congres- of simultaantolk.

Tolkdienst op locatie

Gesprekstolken
Gesprekstolken is perfect voor kleinere bijeenkomsten, zoals een afspraak met een advocaat of een ziekenhuisbezoek.

Consecutief tolken
Consecutief tolken is meer voor formele situaties waarbij de tolk na iedere zin of korte spreekduur vertaalt. Deze vorm van tolken wordt meestal gebruikt voor gerechtelijke procedures, kleine congressen en groepsdiscussies.

Congres- of simultaantolk

Simultaan tolken
Simultaan tolken wordt meestal gebruikt bij grote multinationale bijeenkomsten waar het gesprokene met een vertraging van 2-3 seconden wordt vertaald. Het is een meer complexe vorm van tolken waarbij teams van twee of drie deskundige tolken in geluiddichte cabines werken of via een microfoon met headsets. Hierbij spreken de tolken in een microfoon terwijl de internationale gedelegeerden via een hoofdtelefoon naar hun vertaling luisteren. Als u een tolk van Tolken Select inschakelt, kunt u ook de benodigde apparatuur bij ons reserveren.

Telefonische tolkdiensten (tolkentelefoon)

Telefonisch tolken
Telefonisch tolken is consecutief tolken via de telefoon. Hierbij kan de tolk via een luidsprekertelefoon vertalen, deelnemen aan een televergadering of rechtstreeks met de betreffende partijen telefoneren.Wilt u zien en horen hoe de tolkentelefoon werkt? Bekijk het filmpje Tolkentelefoon van Tolken Select.

Chuchotage of fluistertolken
Bij chuchotagetolken of fluistertolken zit de tolk tijdens een vergadering of congres naast een of twee gedelegeerden en fluistert hij of zij de vertaling simultaan of consecutief.

Conference call

Op een eenvoudige wijze kunnen personen vanaf verschillende plekken telefonisch een gesprek voeren met ondersteuning van een tolk. Bij een conference call beschikken u, uw gesprekspartner/ cliënt en de tolk over een eigen telefoon. U kunt een conference call reserveren via Tolken Select.

Tolkwijzer voor opdrachtgevers

Tolkwijzer voor opdrachtgevers (pdf)

Ons tolkbureau: één aanspreekpunt en één contractpartner

Tolken Select werkt met specifieke software die elke opdracht in projectvorm start, beëindigt en bij een volgende keer weer heropent. Uw contact werkt nauw samen met de rest van het Tolken Select team in het tolkbureau. Zo wordt er intern optimaal met elkaar gecommuniceerd over uw tolkdienst. Voor elke taal, specialisatie en ieder vakgebied is er een passende tolk. Al bij de aanvraagfase wordt er een duidelijk profiel gemaakt van uw opdracht en uw wensen. Pas daarna wordt de meest geschikte tolk ingezet.

Als klant heeft u maar één aanspreekpunt: Tolken Select. Wij maken afspraken met u en zorgen voor de planning en de uitvoering. Onverhoopte problemen met de planning of inzet van een tolk zijn voor Tolken Select en niet voor u. Wij nemen u alle zorg uit handen en verlenen een u een vertrouwelijke, persoonlijke en adequate tolkdienst.

Jaarafspraken

Wanneer u regelmatig tolk- en vertaaldiensten nodig heeft dan maakt Tolken Select jaarafspraken. Dit betekent dat gedurende de looptijd van het contract er geen verschillen in prijs en kwaliteit optreden. Daar zorgt Tolken Select voor, zodat de continuïteit van dienstverlening geen gevaar loopt.

Raamovereenkomst

Met verscheidene partijen hebben wij bij ons tolkbureau een exclusieve raamovereenkomst voor het verzorgen van al het tolkwerk.

Beëdigde tolken

Alle beëdigde tolken van Tolken Select zijn ingeschreven in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv) en houden zich aan de gedragscode voor tolken en vertalers. Daarnaast hebben alle tolken van Tolken Select een geheimhoudingsverklaring getekend.

Contact

Tolk Nodig? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op via het contactformulier. Voor meer informatie over het Tolken Select tolkbureau en onze tolkdiensten kunt u altijd bellen naar 088-0600 300. Wij helpen u graag verder.