Toetstraining taaltoets Nederlands C1 (4pe)

 • PE-punten: 4 pe
 • Prijs: € 195,00 (excl. BTW)
 •  
 • Locatie: Toetsruimte Culemborg
 • Cursusduur: 1 dagdeel
 • Cursustijden: 13:00 - 16:00
 • Cursusdatum: Voorinschrijving

Toetstraining komt te vervallen

Vanwege te weinig animo van tolken en vertalers is besloten de toetstraining niet meer te organiseren. Mochten er 4 collega's zijn die graag de toetstraining tegelijkertijd willen volgen, dan is dit in overleg wél mogelijk. Neem hiervoor contact op met Tolken Select 088-0600300.

In het kort

De toetstraining is bedoeld om te zorgen dat kandidaten voor de Taaltoets een goed beeld krijgt van de taalvaardigheid en de onderdelen die worden gevraagd bij de toets Nederlands op C1-niveau. De toetstraining geeft u inzicht in de taalniveaus van het Europees Referentiekader, ERK (pdf).

Een goede voorbereiding vergroot de slagingskansen!

Uit ervaring is gebleken dat toetskandidaten zich soms vergissen in het toetsniveau en de manier van digitaal toetsen. Dat is zonde, want met de juiste voorbereiding zou de kans op slagen veel groter zijn.

Meer informatie over de Taaltoets C1 >>


Doelgroep

Het is prettig om optimaal voorbereid aan de door het Bureau Wbtv erkende Taaltoets Nederlands C1 te beginnen. In de toetstraining zullen we werken en oefenen met onderdelen van de digitale taaltoets. Op deze manier krijgt u een goed beeld van wat u te wachten staat tijdens het officiële toetsmoment. De toetstraining bestaat uit een les van 3 uur.

De trainer bespreekt de oefeningen en geeft hierbij examentips. Zo wordt er bij het onderdeel lezen onder andere ingegaan op leesstrategieën, het activeren van voorkennis, het scannen van teksten en het bekijken van broninformatie. Bij het onderdeel luisteren behandelt de trainer in het kort luisterstrategieën die ervoor zorgen dat de kandidaat gericht luistert en hoofd- van bijzaken weet te onderscheiden.

Digitaal oefenen & tips en trucs

Daarnaast krijgt de deelnemer tips met betrekking tot het verdelen van de beschikbare tijd voor de toets. Alle toetsonderdelen kennen een tijdslimiet, dus het is belangrijk om uw tijd goed te verdelen over de verschillende vragen en opdrachten binnen een toets. U krijgt tips om de vragen goed te lezen en te begrijpen en u krijgt aanwijzingen over strategieën om tot de juiste keuze te komen bij meerkeuzevragen.

 • Voor zelfbeoordeling en een overzicht van alle beoordelingscriteria voor alle vaardigheden voor de niveaus A1 t/m C1, klik op: ERK Beschrijvingsschema voor zelfbeoordeling
 • In de voorbeelden- en oefenbank vindt u meer dan 130 voorbeelden van taken en uitwerkingen van NT2 cursisten. Beide zijn beoordeeld door deskundigen op basis van het ERK. En u kunt er ook zelf oefenen. Voorbeelden- en oefenbank >>

Verder oefenen? Kijk eens bij http://virtueletraining.com/taaltesten/ >>

Tijdens de toetstraining krijgen de deelnemers inzicht in maken de deelnemers (delen van) toetsen voor lezen, luisteren, schrijven, spreken en gesprekken voeren. Dit gebeurt onder andere door het oefenen met digitale toetsonderdelen, deze zijn representatief voor de officiële toets.

Na afloop van de training, en bij voldoende deelname, inzet en vordering, krijgen de deelnemers een op naam gesteld certificaat met daarop het behaalde eindniveau én een certificaat met daarop de behaalde PE-punten.

 • Tolken Select is door het Bureau Wbtv aangewezen als een erkende opleiding.
 • U hoeft enkel het Tolken Select certificaat bij uw registratie te voegen ter onderbouwing van het aantal PE-punten.
 • Na afloop van de training, en bij voldoende participatie, inzet en vordering krijgen deelnemers een op naam gesteld certificaat met daarop de behaalde PE-punten.
 • Via 'Mijn Wbtv' (website Bureau Wbtv) kunt u uw eigen gegevens beheren en uw PE-punten registreren.
 • Niet alleen de contacturen, maar de volledige studiebelasting komt in aanmerking voor het bepalen van het aantal PE-punten.

Studiebelasting: 4PE

 • Contacturen: 3 PE
 • Leeswerk: 1 PE

Een goede voorbereiding vergroot de slagingskansen!

Uit ervaring is gebleken dat toetskandidaten zich soms vergissen in het toetsniveau en de manier van digitaal toetsen. Dat is zonde, want met de juiste voorbereiding zou de kans op slagen veel groter zijn. 

De toetstraining duurt 3 uur. Hu verdient 4PE-punten met het volgen van deze intensieve training.

Bureau STERK

De toetstraining en de erkende Taaltoets C1 is in samenwerking met Bureau STERK en het Bureau Wbtv ontwikkeld. De toetstraining wordt gegeven in een trainingsruimte van Bureau STERK zodat u gelijk kennis kunt maken met het digitaal toetsen.