Blog

Asielprocedure.jpg
18 sep. 2017 16:39
Help, mijn cliënt spreekt geen Nederlands. Is dit herkenbaar? Geen paniek! Gelukkig is er een snelle oplossing om de taalbarrière op te lossen. Tolken Select lost de taalbarrière op door de inzet van professionele tolken.
Fanbase_TolkenSelect.jpg
28 aug. 2017 16:15
Tolken Select maakt geen gebruik van een database, maar een fanbase. Dankzij onze geweldige fanbase met professionele en vakbekwame tolken en vertalers heffen wij de taalbarrière op, zodat u efficiënt zaken kunt doen.
beedigde_erkende_geregistreerde_tolken_vertalers.PNG
18 aug. 2017 15:15
Als bemiddelingsbureau voor tolk- en vertaalbureau worden we regelmatig benaderd door vertalers en tolken die vragen hoe ze geregistreerd kunnen worden in het Register voor beëdigde tolken en vertalers, het Rbtv. In dit blog leest u over de mogelijkheid om een tolktoets af te leggen die leidt tot inschrijving in het Rbtv.
fantasy.jpg
2 jun. 2017 16:44
Vrijwel iedereen kent de Lord of the Rings. Daar heten de hoofdpersonen Merry (Meriadoc), Pippin (Peregrin) en Frodo. In de vertaling heten deze hobbits Merijn, Pepijn en Frodo. Ik heb zelf eigenlijk nooit begrepen waarom Merry en Pippin Nederlandse namen kregen en Frodo niet?
Logo_Flow.png
8 mei 2017 10:15
Communicatie is in ons leven een belangrijke factor. Wanneer je anderstalig bent, dan kan het verstandig zijn om via een tolk zorg te dragen voor jouw welzijn en ontwikkeling. Tolken Select draagt bij in die zorg.
Taal_vervuiling-purisme_Tolken_Select.jpg
21 mrt. 2017 10:54
“Hoi, heb je je voicemail al geluisterd? Ja, ik had je ook kunnen appen natuurlijk. Ik wilde je nog vragen of je die nieuwe game bij me kwam spelen. Die is zo cool. Jammer dat jij geen spelcomputer hebt, anders kon jij hem van me lenen.”
VWS_Tolken_Select.jpg
7 mrt. 2017 16:26
U heeft een gesprek met een cliënt of klant en loopt tegen een taalbarrière aan? U wilt of kunt niet wachten tot de tolk naar u toe komt? Maak dan gebruik van onze professionele tolkentelefoon!
VenJ.jpg
22 feb. 2017 11:54
BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE. Regels inzake de beëdiging van tolken en vertalers en de kwaliteit en de integriteit van beëdigde tolken en vertalers (Wet beëdigde tolken en vertalers).
machinevertaling.jpg
3 feb. 2017 09:33
Zoals alle vertalers weten, en vertalers in opleiding al snel horen: vertalen is een vak dat snel aan het veranderen is. De techniek is er om ons te helpen, ons werk uit handen te nemen en teksten sneller te kunnen doorwerken. Maar de techniek is ook onze grootste concurrent. Voelen wij ons bedreigd door Google Translate en andere vertaalprogramma's? Gaan zij ons werk overnemen zodat we over enkele jaren niet meer nodig zijn?
2017.PNG
17 dec. 2016 14:00
​"For last year's words belong to last year's language and next year's words await another voice." — T.S. Eliot