Blog

tolk-_en_vertaalcongres_Tolken_Select.png
26 feb. 2018 13:10
Het is al weer bijna zover: de tweede editie van het Tolk- en Vertaalcongres (http://www.tenvcongres.nl/) staat voor de deur. Op vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart reizen tolken en vertalers, opleidingsinstituten, bemiddelaars, tolk- en vertaalbureaus, sprekers en af naar Breda voor het congres van het jaar.
oplossing_Tolken_Select.png
28 sep. 2017 16:18
Communiceer over belangrijke zaken in uw moedertaal.
Taalbarriere-Syrie_Tolken-Select.jpg
25 sep. 2017 15:11
Wilt u meer weten over het land Syrië en over Syriërs? Bent u geïnteresseerd in de gebruiken, religie en taal van Syrië en de bewoners? Dan is een informatiesessie over Syrië interessant voor u!
Asielprocedure.jpg
18 sep. 2017 16:39
Help, mijn cliënt spreekt geen Nederlands. Is dit herkenbaar? Geen paniek! Gelukkig is er een snelle oplossing om de taalbarrière op te lossen. Tolken Select lost de taalbarrière op door de inzet van professionele tolken.
Fanbase_TolkenSelect.jpg
28 aug. 2017 16:15
Tolken Select maakt geen gebruik van een database, maar een fanbase. Dankzij onze geweldige fanbase met professionele en vakbekwame tolken en vertalers heffen wij de taalbarrière op, zodat u efficiënt zaken kunt doen.
beedigde_erkende_geregistreerde_tolken_vertalers.PNG
18 aug. 2017 15:15
Als bemiddelingsbureau voor tolk- en vertaalbureau worden we regelmatig benaderd door vertalers en tolken die vragen hoe ze geregistreerd kunnen worden in het Register voor beëdigde tolken en vertalers, het Rbtv. In dit blog leest u over de mogelijkheid om een tolktoets af te leggen die leidt tot inschrijving in het Rbtv.
fantasy.jpg
2 jun. 2017 16:44
Vrijwel iedereen kent de Lord of the Rings. Daar heten de hoofdpersonen Merry (Meriadoc), Pippin (Peregrin) en Frodo. In de vertaling heten deze hobbits Merijn, Pepijn en Frodo. Ik heb zelf eigenlijk nooit begrepen waarom Merry en Pippin Nederlandse namen kregen en Frodo niet?
Logo_Flow.png
8 mei 2017 10:15
Communicatie is in ons leven een belangrijke factor. Wanneer je anderstalig bent, dan kan het verstandig zijn om via een tolk zorg te dragen voor jouw welzijn en ontwikkeling. Tolken Select draagt bij in die zorg.
Taal_vervuiling-purisme_Tolken_Select.jpg
21 mrt. 2017 10:54
“Hoi, heb je je voicemail al geluisterd? Ja, ik had je ook kunnen appen natuurlijk. Ik wilde je nog vragen of je die nieuwe game bij me kwam spelen. Die is zo cool. Jammer dat jij geen spelcomputer hebt, anders kon jij hem van me lenen.”
VWS_Tolken_Select.jpg
7 mrt. 2017 16:26
U heeft een gesprek met een cliënt of klant en loopt tegen een taalbarrière aan? U wilt of kunt niet wachten tot de tolk naar u toe komt? Maak dan gebruik van onze professionele tolkentelefoon!